O piškotkih

POLITIKA PIŠKOTKOV

Piškotki so sestavljeni iz delov v brskalniku nameščene kode, ki pomaga lastniku pri zagotavljanju storitve v skladu z opisanimi nameni. Nekateri nameni, za katere so nameščeni piškotki, lahko zahtevajo tudi soglasje uporabnika.

Kadar namestitev piškotkov temelji na soglasju, je mogoče soglasje prosto preklicati kadarkoli, v skladu z navodili, navedenimi v tem dokumentu.

TEHNIČNI PIŠKOTKI IN PIŠKOTKI, KI SLUŽIJO V ZBIRNE STATISTIČNE NAMENE

Dejavnost, ki je nujno potrebna za delovanje storitve

Ta spletna stran uporablja piškotke za shranjevanje uporabniške seje in izvajanje drugih dejavnosti, ki so nujno potrebne za njeno delovanje, na primer v zvezi z distribucijo prometa.

Dejavnost shranjevanja preferenc, optimizacija in statistika

Ta spletna stran uporablja piškotke za shranjevanje nastavitev brskanja in optimizacijo uporabniške izkušnje brskanja. Med njimi so na primer piškotki, ki se uporabljajo za nastavitev jezikovnih in valutnih preferenc, ali za upravljanje statistik, ki jih neposredno uporablja lastnik spletne strani.

DRUGE VRSTE PIŠKOTKOV, ALI TRETJE OSEBE, KI NAMEŠČAJO PIŠKOTKE

Nekatere spodaj navedene storitve zbirajo statistične podatke v anonimni in zbirni obliki in morda ne zahtevajo soglasja uporabnika ali pa jih lahko lastnik neposredno upravlja – odvisno od tega, kako so opisani – brez pomoči tretjih oseb

Če so med spodaj navedenimi orodji navedene storitve, s katerimi upravlja tretja oseba, jih je mogoče uporabiti za sledenje uporabnikovim brskalnim navadam – poleg podatkov, ki so tu navedeni in brez vednosti lastnika. Podrobne informacije najdete v pravilniku o zasebnosti navedenih storitev.

ANALITIKA

Storitve iz tega dela besedila omogočajo lastniku, da nadzoruje in analizira spletni promet, lahko pa se uporabljajo tudi za sledenje uporabnikovemu vedenju.

Google Analytics (Google Ireland Limited)

Google Analytics je spletna storitev za analizo, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited. (»Google«). Google uporablja zbrane podatke za sledenje in preučevanje uporabe spletne strani, za pripravo poročil o dejavnostih na spletni strani in za delitev z drugimi Googlovimi storitvami.

Google lahko zbrane podatke uporabi za kontekstualizacijo in prilagajanje oglasov v lastnem oglaševalskem omrežju.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Irska  – Politika zasebnosti – Zavrnitev.

Sledenje konverzijam v Facebookovih oglasih (Facebook, Inc.)

Sledenje konverzijam v Facebookovih oglasih je analitična storitev, ki jo zagotavlja Facebook, Inc., ki povezuje podatke iz oglaševalskega omrežja Facebook z dejavnostmi, izvedenimi na tej spletni strani.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

Facebook Analytics za aplikacije (Facebook, Inc.)

Facebook Analytics za aplikacije je storitev analitike, ki jo zagotavlja Facebook, Inc.

Zbrani osebni podatki: Podatki o uporabi in različne vrste podatkov, kot je določeno v pravilniku o zasebnosti storitve.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

Razširitev za prikazno oglaševanje za Google Analytics (Google Ireland Limited)

Google Analytics lahko na tej spletni strani uporablja Googlovo oglaševanje na podlagi zanimanja, podatke tretjih strank in podatke DoubleClickovega piškotka, ki analitiko razširja z demografskimi podatki, interesi in podatki o interakciji z oglasi.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Irska  – Politika zasebnosti – Zavrnitev. Udeleženec sistema Privacy Shield

Analitika, zbrana neposredno (ta spletna stran)

Ta spletna stran uporablja sistem notranje analitike, ki ne vključuje tretjih oseb.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

VZAJEMNO DELOVANJE Z ZUNANJIMI DRUŽBENIMI OMREŽJI IN PLATFORMAMI

Ta vrsta storitve omogoča neposredno vzajemno delovanje z družbenimii omrežji ali drugimi zunanjimi platformami neposredno s te spletne strani.

Za vzajemno delovanje in informacije, pridobljene s to spletno stranjo, vedno veljajo nastavitve zasebnosti uporabnika za vsako družbeno omrežje.

Ta vrsta storitve lahko še vedno zbira podatke o prometu za strani, na katerih je storitev nameščena, tudi če jih uporabniki ne uporabljajo.

Facebookov gumb za všečkanje in družbeni gradniki (Facebook, Inc.)

Facebookov gumb za všečkanje in družbeni gradniki  so storitve, ki omogočajo interakcijo z družbenim omrežjem Facebook, ki jo zagotavlja Facebook, Inc.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

PayPal gumb in gradniki (PayPal Inc.)

PayPal gumb in gradniki so storitev, ki omogoča vzajemno interakcijo s platformo PayPal, ki jo zagotavlja PayPal Inc.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi

Kraj obdelave: za podrobne podatke je na voljo njihova Politika zasebnosti.

ZAŠČITA PRED NEŽELENO ELEKTRONSKO POŠTO

Ta vrsta storitve analizira promet na spletni strani, ki lahko vsebuje osebne podatke uporabnikov, z namenom, da ga izloči iz delov prometa, sporočil in vsebine, ki so prepoznane kot neželena elektronska pošta.

Google reCAPTCHA (Google Ireland Limited)

Google reCAPTCHA je vrsta zaščite pred neželeno elektronsko pošto, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited. Uporaba reCAPTCHA je podvržena Googlovi Politiki zasebnosti in Pogojem uporabe.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

REMARKETING IN CILJNO TARGETIRANJE UPORABNIKOV

Ta vrsta storitve omogoča temu spletnemu mestu, da optimira svoje oglaševalske aktivnosti glede na preteklo uporabo tega spletnega mesta.

Storitev se izvaja s sledenjem podatkom o uporabi ter piškotkom in ostalim podatkom, da z zbranimi podatki lahko natančneje določi ciljno publiko.

Nekateri ponudniki ponujajo remarketing na podali zbranih seznamov elektronskih naslovov. Uporabniki lahko zavrnejo tovrstne aktivnosti na naslednji povezavi.

Uporabniki lahko tudi vedno izključijo določene oglaševalske nastavitve na svojih napravah, skladno z nastavitvami posamezne naprave.

Google Ads Remarketing (Google Ireland Limited)

Google Ads Remarketing je storitev, ki jo zagotavlja Google Ireland Limited in povezuje delovanje tega spletnega mesta z Google Ads oglaševalskim omrežjem in DoubleClick Cookie.

Uporabniki lahko delovanje izključijo na strani Google nastavitve oglaševanja.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Irska – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

Facebook Remarketing (Facebook, Inc.)

Facebook Remarketing je storitev, ki jo zagotavlja Facebook, Inc. in povezuje delovanje tega spletnega mesta s Facebookovim oglaševalskim omrežjem.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

KAKO PRISKRBETI ALI UMAKNITI SOGLASJE ZA NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Poleg vsega, kar je določeno v tem dokumentu, lahko uporabnik samodejno upravlja nastavitve za piškotke neposredno znotraj svojega brskalnika in preprečuje – na primer – tretjim osebam, da namestijo piškotke.

Z nastavitvami brskalnika lahko izbriše tudi piškotke, nastavljene v preteklosti, vključno s tistimi, ki so morda shranili začetno soglasje za namestitev piškotkov na tej spletni strani

Uporabniki lahko na primer najdejo informacije o upravljanju piškotkov v najpogosteje uporabljanih brskalnikih na naslednjih naslovih: Google ChromeMozilla FirefoxApple Safari in Microsoft Internet Explorer.

Glede piškotkov, ki jih namestijo tretje osebe, lahko uporabniki upravljajo svoje nastavitve in prekličejo svoje soglasje tako, da kliknejo povezano Zavrnitev (opt-out) (če je na voljo), tako da uporabijo sredstva, določena v pravilniku o zasebnosti tretjih oseb, ali tako, da se obrnejo na tretjo osebo.

Ne glede na zgoraj navedeno lastnik obvešča, da lahko uporabniki upoštevajo navodila iz spodaj navedenih pobud: EDAA (EU),  Network Advertising Initiative (ZDA) in Digital Advertising Alliance (ZDA), DAAC (Kanada), DDAI (Japonska) ali ostalih podobnih storitev. Takšne pobude omogočajo uporabnikom, da izberejo svoje nastavitve sledenja za večino oglaševalskih orodij. Lastnik tako priporoča, da uporabniki izkoristijo navedene vire kot dodatek informacijam, ki so na voljo v tem dokumentu.

LASTNIK IN UPRAVLJALEC PODATKOV

SOC-EKO d.o.o., Cesta Leona Dobrotinška 4a, 3230 Šentjur

Lastnikov kontaktni e-poštni naslov: info@soceko.si

Ker lastnik tehnično ne more nadzorovati nameščanja piškotkov s strani tretjih oseb in drugih sistemov za sledenje prek storitev, ki se uporabljajo na tem spletnem mestu, si lahko uporabnik podrobnejše podatke pridobi z vpogledom v izjavo o zasebnosti vsake posamezne tretje osebe, navedene v tem dokumentu.

DEFINICIJE IN PRAVNE REFERENCE

Osebni podatki (oziroma podatki)

Vse informacije, ki neposredno, posredno ali v povezavi z drugimi informacijami – vključno z osebno identifikacijsko številko – omogočajo identifikacijo ali prepoznavnost fizične osebe.

Podatki o uporabi

Podatki, ki se samodejno zbirajo prek te spletne strani (ali drugih ponudnikov storitev, ki se uporabljajo na tej spletni strani), lahko vključujejo: IP naslove ali domenska imena računalnikov uporabnikov te spletne strani, naslove URI (enotni identifikator virov) čas zahtev, metode, ki se uporabljajo za pošiljanje zahtevkov strežniku, velikost v odgovor prejetih datotek, numerične kode, ki navajajo stanje odgovora strežnika (uspešen izid, napaka itd.), države izvora, značilnosti brskalnikov in operacijskih sistemov, ki jih uporabljajo uporabniki, različne časovne podrobnosti posameznega obiska (npr. čas, porabljen za vsako stran v aplikaciji), in podrobnosti o poti znotraj aplikacije, s posebnim poudarkom na zaporedju obiskanih strani in drugih parametrov operacijskih sistemov naprav in / ali IT okoljih uporabnikov.

Uporabnik

Posameznik, ki uporablja to spletno mesto, ki – razen če ni drugače določeno – sovpada s posameznikom, na katerega se osebni podatki nanašajo.

Posameznik, na katerega se osebni podatki nanašajo

Fizična oseba, na katero se nanašajo osebni podatki.

Obdelovalec podatkov (oziroma nadzornik podatkov)

Fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drugi organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljalca, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Upravljalec podatkov (oziroma lastnik)

Fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug organ, ki sam ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva za obdelavo osebnih podatkov, vključno z varnostnimi ukrepi v zvezi z delovanjem in uporabo te spletne strani. Upravljalec podatkov, če ni drugače določeno, je lastnik te spletne strani.

Ta spletna stran (oziroma ta aplikacija)

Sredstvo, s katerim se osebni podatki uporabnika zbirajo in obdelujejo.

Storitev

Storitev, ki jo ponuja ta spletna stran, kot je opisano v relativnih pogojih (če so na voljo) in na tej spletni strani / aplikaciji

Evropska unija (oziroma EU)

Če ni določeno drugače, vse reference na Evropsko unijo v dokumentu vključujejo vse trenutne države članice Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora.

Piškotki

Delci podatkov, shranjeni v uporabniški napravi.

Pravne informacije

Ta izjava o zasebnosti je bila pripravljena na podlagi določb več zakonodaj, vključno s čl. 13/14 Uredbe (EU) 2016/679 (splošna uredba o varstvu podatkov – GDPR).Ta pravilnik o zasebnosti se nanaša samo na to spletno mesto, če v tem dokumentu ni drugače navedeno.

Najnovejša posodobitev: 15. 9. 2020

 
Soc-eko d.o.o.
Scroll to Top